top of page

HBcentrum Alkmaar e.o.

HBcentrum Alkmaar e.o. is een centrum waar (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren samen kunnen komen met ontwikkelingsgelijken. Door middel van coaching en specifieke begeleiding werken we samen aan gepersonaliseerde doelen.

 

Hallo, ik ben Monique Leijen en vanaf april 2021 neem ik de groepen van HBcentrum Alkmaar waar. Een centrum waar (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en jongeren zich thuis zullen voelen. Een plek hebben waar naar ze geluisterd wordt en ze coaching krijgen die ze nodig hebben. Met ontwikkelingsgelijken samen kunnen zijn en meer rust in hun hoofd zullen krijgen. Daarnaast met gepersonaliseerde doelen geholpen worden om stappen te zetten, maar vooral een plek waar ze mogen zijn wie ze zijn!

In 2018 heb ik de opleiding tot HB-professional succesvol afgerond en ik ben sinds oktober 2018 werkzaam bij het Centrum voor Hoogbegaafdheid te Hoogkarspel. 

Het werd mij al snel duidelijk dat de hulpvraag van ouder en kind heel groot is. Vooral naar een plek waar de kinderen zichzelf kunnen zijn, samen met andere hoogbegaafde kinderen. Met mijn ervaring als HBprofessional, Teken je Gesprek coach, Expert Wereldspel, ervaringsdeskundige en moeder van 3 kinderen waarvan de jongste (uitzonderlijk) hoogbegaafd is hoop ik met mijn HBcentrum iets te kunnen betekenen voor deze kinderen.

 

Bij vragen kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Planning schooljaar 2023 / 2024

Dinsdag
HBplus Dagbesteding (extra): 8.45 - 14.45 uur

HBkids: 15.15 - 17.15

Woensdag

HBplus Dagbesteding (extra): 8.45 - 14.45 uur

Donderdag

HBplus Dagbesteding (extra): 8.45 - 14.45 uur

Individuele begeleiding in overleg.

HBkids groepen en HBplus Dagbesteding in Tuitjenhorn

​Bij HBcentrum in Tuitjenhorn is er ieder schooljaar HBplus Dagbesteding, wij zijn open tijdens de schoolweken. Zie onze planning hierboven.

Lees meer over HBplus, kom langs tijdens een inloopochtend of neem contact op via ons contactformulier voor meer informatie. 

vrijblijvend kennismakingsgesprek

U bent van harte welkom om te komen kijken en eventueel vragen te stellen tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Graag aanmelden via ons contactformulier om te kijken welke dag u het beste past.

Losse HBkids groep

Wij organiseren losse HBkids groepen, bijvoorbeeld om HBkids eens te proberen, gewoon voor de leuke activiteiten of om eens een vriendje/vriendinnetje of broertje/zusje mee te kunnen nemen. Tijdens iedere losse groep zal er een leuke, uitdagende workshop centraal staan. Max 6 kinderen per keer.

Aanmelden via ons contactformulier.

De locatie:

HBcentrum Alkmaar e.o.

De Dijken 29j

1747 EE, Tuitjenhorn

Bij vragen kunt u contact opnemen via ons contactformulier.

Deze locatie is handig voor onze klanten uit Tuitjenhorn, Alkmaar, Bergen NH, Bergen aan Zee, Schoorl, Schagen, Dirkshorn, Oudorp NH, Heerhugowaard, Noord- en Zuid-Scharwoude, Stompetoren, Koedijk en omstreken.

bottom of page